Netværk mellem familiehuse

GAB-netværket er rammen for videndeling og praksisudvikling mellem 3 familiehuse på tværs af kommunegrænser - og et bidrag til øget synlighed i forhold til beslægtede instutioner samt en støtte til faglig metodeudvikling, udvikling af fagidentitet og arbejdsglæde.

Netværksleder Bo Handrup Nikolajsen

25.10.2012

GAB Netværksdag

Så har vi atter været sammen i GAB regi. Tanken var at vende tilbage til udgangspunktet og følge op på hvor netværket havde bevæget sig hen. Både i grupperne og som samlet netværk. Det blev en rigtig god dag hvor deltagelsen var stor og der var en fin energi. Tilbagemeldingerne her i huset gik på at det var rigtig godt at være samlet igen. Grupperne bestod, der opstod en ny Susan Hart gruppe og barnets perspektiv og supervisions gruppen slog sig sammen. Flerfamilie terapi gruppen kører videre. Udover det var der lidt nyt fra kommunerne. Læs følgende.

GAB-møde tirsdag den 23.10.12



Brøndby:
Per forttalte, at Brøndby kommune bestod af Brøndbyvester, Brøndbyøster og Brøndby Strand - Brøndbyerne. Der er kompetancecentre, der består af tværfaglige grupper, der varetager drøftelser omkring de børn der har forskellige vanskeligheder.

Familiehuset har p.t. venteliste. Familiehuset er også startet med § 11, stk.3 opgaver, hvor borgere tilbydes op til 8 samtaler, der er afklarende, rådgivende eller støttende.

Herudover kunne Per fortæller, at de synes de er faldet til i de nye lokaler og kan se de mange fordele, der også er.

Huset er optaget af Susan Hart og hendes teorier. De har derfor haft kontakt med Marianne Bentzen, som arbejder udfra disse teorier, men hun er en dyr dame.

Albertslund:

I Familiehuset er der lige nu mange projekter i gang, bl.a. Ungehus, Børnehus, Herstedlund-projektet, mange projekter i samarbejde med sundhedsplejen o.s.v. Vi er med i rigtig mange nye ting, med mange andre grupper i kommunen. Det er både projekter vi "inviteres ind i og projekter vi selv sætter i gang samt projekter, hvor ideerne kommer "oppefra".

Kort fortælling om Åben Rådgivning og om § 11 sagerne og vores erfaringer indtil nu.


Glostrup:

De fortæller om deres § 11 sager, hvor de tilbyder 5 samtaler. Det opleves ofte som meget tunge sager, der måske skulle have været § 50 sager. Der er et stort pres på sagsbehandlerne, derfor de mange § 11 sager. De kan udvide et forløb til 2 x § 11 sag, det vil sige 10 samtaler i alt . De prøver at være transparente med , hvad der er af tid og muligheder og prøver sammen med familien at finde "et hjørne" de kan tage fat på, med den tid der nu er.

Åben Rådgivning tager sagsbehandlerne sig af.

Der er ulemper ved at være et lille hus, i forhold til at profilere sig. Hanne er med ude på skolerne og giver på den måde viden om Familiehuset.

Glostrup er begyndt med FIT-programmerne og de ser nogle pædagogiske udviklingsmuligheder i det. De har hyret Susanne Bachman som supervisor. De tænker også at FIT samtidig kan bruges som evidens til politikerne.


Bente fortæller kort om handicapgrupperne.

Herefter gik vi i grupper, flerfamilieterapi, barnet i fokus, supervision.

I grupperne snakkede vi dels om hvor arbejdet i gruppen var lige nu og fremover og også på nye muligheder for grupper.


Til afslutning mødtes vi igen alle sammen og gav korte referater fra grupperne.


Dejlig dag



Referant Lone Elling



Ingen kommentarer:

Send en kommentar